Fotos del viatge

dimecres, 27 de juliol del 2011

COMENÇAR LA CASA PER LA TEULADA


Bé, ja està fet. Veníem a Nicaragua a veure nens de l'aula inclusiva de la Fray, veure la realitat educativa del país i com treballen els mestres aquí, i posteriorment potser col.laborar en una formació a docents nicas. Doncs resulta que encara no hem vist ni un dels nens de la Fray, no hem vist fer ni una classe a un grup i ja hem participat activament en una capacitación. Al venir aquí portàvem un programa de treball però els nostres amics de Vilajoana ens van dir: està molt bé però prepareu-vos perquè al arribar allà us ho canviïn tot de dalt a baix. Aixi que no es pot dir que no anéssim avisats... Tipical Nica!!! En fi, ahir la Luna i un servidor vam tenir la gran experiència d'explicar a 42 mestres de la zona rural de Wabule i El Horno estratègies per atendre les dificultats d'aprenentatge. I en vistes a les valoracions que van fer els mestres i que hem revisat juntament amb la Luz aquest matí, sembla que no ho vam fer gaire malalment...

I aquest matí, per fi hem entrat a l'aula inclusiva i hem conegut a 2 dels nens discapacitats que s'hi atenen. Un nen amb autisme i una noia amb sindrome de down. Hi ha molta feina per fer, en quant a organitzció de l'aula i preparació de classes. Però bé, amb la calma... o com diuen aquí, al suave...

PD: Avui ens hem enterat que dijous hem de fer una capacitació nosaltres solets a tot el claustre de l'escola Fray. No en teniem ni idea aixi que els 2 propers dies ens els passarem preparant-ho al màxim.

5 comentaris:

  1. Hola fills:
    Ja veig que teniu moltíssim treball, però això és bo, sembla mentida que hagin llocs on la gent estigui tan desatesa, i com tu be dius, que poc valorem el que tenim.
    Ahir no va haver-hi sort, estàvem dormits i em sap molt de greu no poder-vos veure a través de la web cam, estarem a la guai per si un d'aquests dies, abans del cap de setmana us torneu a connectar.
    Ja sé que hi ha molt per solucionar en aquests països i no es pot arreglar en un sol mes, però la vostra ajuda els servirà de molt, us admiro.

    ResponElimina
  2. Molt bé aquests Nicas, no? Veig que tmapoc són tan diferents com aquí, vull dir, que també canvien les coses a darrera hora, heheehe.
    Veig que esteu treballant força però que us ho esteu passant molt bé, així que ànims i endavant!
    Joan

    ResponElimina
  3. Hola fills:
    M'ha comentat papà que ahir va poder parlar amb vosaltres i que els pròxims dies estariau de viatge.
    Que ho passeu molt bé i intenteu descansar, ja que amb tants preparatius amb lo de la "capacitació" que segur us va anar molt bé, ho necessiteu.
    Un petó molt fort per tots dos.
    La mare Rosana

    ResponElimina
  4. Penjeu algun comentari i fotos d'aquests dies que heu estat fora de l'alberg. Em va fer molta il·lusió poder veureus ahir a la nit encara que avui m'ha costat aixecar-me, però ha valgut la pena
    Un petonàs dels avis materns i meu tambe
    La mare Rosana

    ResponElimina
  5. Bon dia fills:
    Avui només em queden 7 hores i unes altres 7 demà i si Déu vol i vacances, que en tinc moltes ganes.
    Ahir vam deixar oberta l'aplicació per veure si us connectàveu, però no va haver-hi sort, espero ho feu encara que sigui el cap de setmana.
    Luna, ja veig que la mare Carolina intenta escriure en el Bloc però diu que no li va bé, avui intentaré enviar-li un missatge dient-li els passos que ha de seguir, per veure si ho aconsegueix, de totes maneres, sap de vosaltres pel bloc.
    M'imagino que ja esteu un altre cop donant xerrades i treballant de valent, continueu així, sou un model a seguir, us estima i os trobo a faltar molt,
    La mare Rosana.

    ResponElimina