Fotos del viatge

dissabte, 23 de juliol del 2011

RALLY SAN RAMÓN-SAN MARCOS 2



Avui hem viscut la nostra primera "aventura nica". Hem quedat aquest matí amb dos cooperants de Tarragona que estaven allotjats a l'alberg i ens han convidat a acompanyarlos a veure l'escola que han finançat amb la seva associació. Es tracta d'una escola en una comunitat bastant apartada on només s'hi pot accedir amb una bona caminada o de la manera que veieu al video: amb ranchera! En aquest país és força comú viatjar a la part del darrera d'aquests vehicles. Doncs el viatge ha estat tot una aventura. Primer ens hem fotut 6 en un taxi per arribar al trencall del camí que porta a la comunitat, on hem llogat la ranchera. I després, cual rally Paris-Dakar, amb creuament de riu i tot, hem enfilat cerro amunt cap a San Marcos. Un cop arribats a la comunitat ens han explicat com la gent es va unir per a construïr l'escola. L'associació catalana va posar els materials i el cap d'obra i la gent va haver d'aixecar l'escola amb les seves pròpies mans. Aquesta manera de funcionar és per aconseguir que tota la comunitat s'impliqui, es cohesioni i després valori molt més el resultat que no pas si algú arriba, els hi fa l'escola i llestos. Un cop més, ens hem meravellat de com amb tant poc es pot arribar a fer tant. Els mestres d'aquest país estan fets d'una altra pasta: els d'aquesta escola triguen 2 hores cada matí en arribar a la comunitat (i 2 hores més en tornar a casa a l'acabar), atenen a 40 nens cadascún d'edats diferents i posen tot de la seva part per seguir-se formant i capacitant.

A la tarda hem quedat amb la Luz (psicòloga de la Fray) i la mestra de l'aula inclusiva perquè elles dilluns van a fer una formació a una comunitat i la nostre intenció era acompanyar-les. El que passa és que ahir ens van ensenyar la presentació que havien preparat i a nosaltres se'ns va ocòrrer preparar material complementari i avui, quan els hi hem explicat i ensenyat, els ha agradat tant que ho han inclòs a la seva presentació i ens han encarregat que ho expliquem nosaltres dilluns a la capacitación. Així que sin comerlo ni beberlo dilluns vinent ja ens tindreu a als dos, davant de 30 mestres de comunitats Nicas, explicant estratègies per atendre "dificultades de aprendizaje". En fi... Potser ja ha arribat el moment de tornar a aquest pais una miqueta del que ens ha ofert fins ara. Ja us explicarem!!!

PD: Hem deixat la nostra cabaña del amor (amb la seva letrina i els seus alacranes...) i ens hem instal.lat a l'habitación matrimonial de l'alberg. Potser no tindrà el mateix encant, però com a mínim te una tassa de vàter i ja no caldrà que pujem i baixem la pujadeta de la cabaña cada cop que volguem anar a l'habitació.

2 comentaris:

  1. Hola!!! Aqui el joan i la Marta!! A més a més de treballar, ja veig k us ho passeu molt bé en plan Indiana jones/bonanza!!!!! Quina enveja!!! No sé si teniu la possibilitat de veure les noticies k passen pel món, però k sapigueu k la Whinehouse la palmat!!! petons

    ResponElimina
  2. Uaaaaaka! Ho acabo de llegir!!! Descansi en pau... Ara la crisi global també arribarà als camells de tot el món... Aquesta tia consumia la meitat de les drogues que es movien al món.

    PD: Estic veient el partit del Barça online... Visca la globalització i l'internet!!!

    ResponElimina